MS48S 6/34 FİYATI – ÜCRETSİZ KURULUM VE PROGRAMLAMA DESTEĞİ
KAREL MS48S 6/34 SANTRAL FİYATI
6 Dış Hat ve 34 Dahili Telefon Santrali
- 100’ün üzerinde programlanabilir kullanım özelliği
- Modüler genişleme ve özellik ekleyebilme
- Servis ve bakım hizmetlerinde uzaktan programlama kolaylığı
- Operatör seçenek arama (LCR) ile ekonomik iletişim
- Özel telefon setleri ile standart telefonlar kullanabilme
- Otomatik faks yönlendirme
- Kapı açma rölesi ve diyafon bağlantısı
- Akü bağlantısı
- Polarite değişikliği ve ücretlendirme sinyali algılama özelliği
KAREL MS48S 6/34 SANTRAL FİYATI
FİYAT | : | 733$ (Kdv Dahil) |
---|---|---|
Kapasite | : | 6 Dış 34 İç Hat (Arayan Numarayı Göstermez) |
Konsol Telefon | : | YOK |
Garanti Süresi | : | 24 Ay |
Sipariş Hattı | : | 0850 244 1 451 / 0850 888 10 25 |
MS48S Kullanım Özellikleri:
- Araya girme
- Bekletme müziği
- Çağrı aktarma
- Çağrı yönlendirme (Dahili veya harici)
- Dış hat – dış hat bağlama
- Dış hat yetki sınırlaması
- Direkt hat
- Diyafon bağlantısı
- Enerji kesilmelerinde doğrudan aboneye bağlantı
- Esnek gece servisi
- Faks yönlendirici
- Gerçek ücretlendirme
- Harici müzik girişi
- Hatırlatma servisi
- İç/dış hat gruplama
- Kapı açma
- Konferans
- Meşgul aboneyi uyarma
- Ortak ve özel hafıza
- Otomatik arama
- Otomatik dış hat kontrolü
- Programlanabilir dış hat görüşme süresi
- Rahatsız edilmeme
- Seçerek hat alma
- Sıraya girme (İç/dış hat)
- Son numara tekrarı
- Şifreli kilitleme
- Uzaktan programlama
Santralinizi pazaryeri gibi aracı sitelerden değil 20 yıllık deneyimle sadece santral hizmetleri veren satış sonrasında tam destek sağlayan firmamızdan almanızı öneririz. Karşınızda santral konusunda bilgili bir temsilci ve istediğiniz zaman uzaktan programlama yaparak ihtiyacınızı ücretsiz karşılayan bir teknisyen bulacağınızdan emin olabilirsiniz.
Karel MS48S 6/34 Santral Kurulumu ve Bağlantı Şeması
Karel MS48 santral genel olarak orta büyüklükte işletmeler için tasarlanmış bir telefon santralıdır. Metal ve yeni modellerde plastik bir kabinet içinde yer alan güç devresi ve 6 dış 34 iç hat kapasiteli bir ana karttan oluşmaktadır. Karel MS48S 6/34 santral ana kartın üzerine takılabilen ek kartlarla kapasitesi 12 dış 40 iç hatta kadar artabilmektedir. Ayrıca yine ilave edilen evm48S robot operatör kartı ile arayanlara sesli karşılama özelliği de bulunmaktadır.
Karel MS48S 6/34 Santral Montajı ve Bağlantı Şeması
Kabinet ön kapağının rahatça açılabileceği bir konumda ve yerden 120 – 160 cm yüksekliğe monte edilmelidir. Santralın konumunu ve montaj için gereken deliklerin yerini belirlemede, sistem ile verilen “Montaj Şablonu” kullanılmalıdır. Montajın yapılacağı oda temiz, tozsuz olmalı ve sistem doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Santralın enerji bağlantısı sisteme özel olmalı, bağlantı yapılırken sistemin enerjisinin kesintisiz olması şartı göz önünde bulundurulmalı ve mümkünse ara şalterden bağımsız bir kaynaktan enerji almalıdır.
SÜREKLİ KESİNTİYE UĞRAYAN ENERJİ BAĞLANTISI SİSTEMİN NORMAL ÇALIŞMASINI ETKİLEYEBİLİR.
Karel Ms48S 6/34 Santral Topraklama
Ms48 santralı yıldırım etkilerinden ve hatlar ya da bağlı ek birimler üzerinden gelebilecek diğer yüksek voltajlardan korumak için topraklama yapılmalıdır. Santralın 230V enerji kablosu topraklama özelliğine sahiptir ve eğer elektrik tesisatının topraklaması sağlıklı çalışıyorsa ayrıca bir topraklamaya gerek yoktur.
Tesisat toprağının yeterli olmadığını kesin olarak ölçümlemek için ölçü aletiyle kontrolü yapılmalıdır. Nötr Faz arası 180-260 V, Nötr Toprak arası 1-2 V arası olmalıdır. Topraklama tesisatında olabilecek voltaj kaçakları, her topraklama zorunluluğu olan cihaz gibi, telefon santralınıza da olumsuz etki edebilir. Tesisat toprağının tam sağlıklı olduğundan emin olunamıyorsa ayrıca topraklama yapılmalıdır.
En güvenli topraklama yöntemi toprağa çakılacak 1,5 m uzunluğunda 1,5 cm çapında bakır bir çubuk ya da 1 metrekare büyüklüğünde bakır bir levhanın, bakır bir topraklama kablosu ile santrala bağlanmasıdır. Kablo, levha ya da çubuğa sıkıca bağlanmalı ve oksitlenme olmaması için önlem alınmalıdır. Topraklamadan gelen kablo, santralin güç kablosunun bağlantısının yapılacağı prize bağlanmalıdır.
Karel Santral Bağlantı Şeması
Santralınızın iç ve dış hat tesisat bağlantıları devre kartlarının alt kısmındaki konnektörlere yapılır. Her iç ve dış hat bağlantısı için bir çift kablo (toprak bağlantısı kullanılmaz) gerekmektedir. Tesisatın telefona özel kablolarla yapılması elektrik v.s kabloların kullanılmaması önemlidir.
Montaj sonrasında santralin tam verimli bir şekilde çalışabilmesi için karel ms48 santral programlama işleminin yapılması gerekmektedir. Santrale bağlanan dış hat sayısı kadar portun servise açılması ve dahili abonelere yetki verilmesi ilk yapılması gereken programların başında yer almaktadır. Daha detaylı yardıma ihtiyacınız olması durumunda, karel santral kurulum ve devreye alma işlemlerini karel santral servisi olan firmamızdan yerinizde teknik servis hizmeti alarak gerçekleştirebilirsiniz.
Karel MS48S 6/34 Santral Programlama Kodları
Karel ms48s 6/34 santral programlama kodları sadece sistem yetkilisi abone (111 no’lu abone) telefonundan yapılabilir.. Eğer 803 kodu ile sistem yetkilisi değiştirilirse, yeni sistem yetkilisi Programlama başlığı altında belirtilen tüm işlemleri yapabilir, ancak operatör ile ilgili kodları kullanamaz. Herhangi bir program girilebilmesi için ilk önce sistem yetkilisi aboneden 877777 çevrilerek çevir sesi alınmalıdır. Bu işlem bir dakika için santralı programlama durumuna sokar. Herhangi bir program girildiğinde, bu süre yeniden başlar. Bir dakika süre ile program girilmez ise, santral programlama durumudan çıkar.
Eğer sistem programlama konumunda iken 877778 çevirirseniz, yaptığınız programları kaydeder ve normal konuma geçer. Programların başlangıç değerlerini değiştirmek istemediğiniz sürece hiçbirşey yapmanız gerekmez. Eğer sisteminizin kapasitesi 6/34’den büyükse, abone numaraları 3 basamaklı ( 111 112 113 gibi ) , 6/34’den küçükse 2 basamaklıdır ( 11 12 13 gibi ). Eğer sisteminizde esnek numaralandırma aktifse abone numaralı 2 basamaktan, 4 basamağa kadar değer alabilir. Programlama da abone numaraları girilirken bu hususa dikkat edilmelidir.
GENEL SANTRAL PROGRAMLARI
Kabinet Zili Kontrolü: 8091 / 8090
Kabinet zili aktiflendiğinde dış hatlardan gelen çağrılar için kabinet zili de çalma abonesi ile aynı ritimde çalar. Bu genellikle gürültülü ortamlarda telefonun zil seviyesinin yeterli olmadığı durumlarda kullanışlıdır.
Röle Çekili Kalma Süresi: 8094 tt
Sistemde, kapı otomatını kontrol etmek amaçlı kullanılabilecek röle sisteminin ne kadar süre ile aktif olacağının belirlenmesini sağlar.
Çağrı Bekletme Süresi(Çağrının Parkta Bekleme Süresi): 8082 tt
Parkedilen çağrıların ne kadar süreyle park edilmiş olarak bekleyeceğinin belirlenmesini sağlar.
Dış Hat Eşit Yük Dağılımı: 8027 1
Normal durumda abonelerin dış hat erişimlerinde servise açık olan en büyük numaralı dış hattan başlanarak abonelere boş bulunan ilk dış hat tahsis edilir. Bu program, tüm dış hatların eşit sayıda kullanılmasına ve bu sayede de faturaların orantılı olmasını sağlar.
DISA / Robop Hattın Çalma Sayısı: 80823 tt
DISA ya da Robop hattan gelen çağrıların operatör ya da çalma abonesine otomatik olarak aktarılması durumunda ne kadar süre çalacağının belirlenmesini sağlar. Bu program aynı zamanda DISA/ACD hattan aranan abonenin çalma süresini belirlemek için de kullanılır.
DTMF Çatalaltı Süresi: 801 A 7 P
Abonelerin çatalaltı yapmak amacıyla “#” tuşuna en az kaç milisaniye basmaları gerektiğini belirler.
Dış Hat Otomatik Kontrol (Sadece Operatör): 827 veya 747
- Bu kod dış hatlar üzerinden devam etmekte olan çağrı varken kullanılırsa dış hatlar otomatik olarak kontrol edilmeye başlanacağından konuşma kesilir.
- Bu program aktiflendiğinde santral 01 numaralı dış hattan başlayarak en yüksek numaralı dış hatta kadar aşağıdaki kontrolleri yapar
- Dış hatta çıkılır ve çevir sesi var mı yok mu kontrol edilir.
Eğer çevir sesi yoksa:
- Hat daha önceden servise açık olarak programlandıysa durumu sadece gelen çağrılara hizmet verecek şekilde değiştirilir.
- Diğer durumlarda hat servise kapatılır.
Eğer çevir sesi varsa:
- Hat daha önceden sadece gelen çağrılara hizmet verecek şekilde programlandıysa durumu sadece gelen çağrılara hizmet verecek şekilde kalır.
- Diğer durumlarda servise açılır.
- Ardından bir sinyalleşme testi ile hattın sinyalleşmesi DP ya da DTMF olarak ayarlanır.
Kutup Değişikliği Algılayıcı Filtre: 8776 4 04 P
Bu program ile santral tarafından algılanabilecek kutup değişikliği süresi programlanabilir. Santral belirlenen süreye göre daha kısa ya da uzun süreli kutup değişikliklerini algılayamaz.
MS48S 6/34 Santral Resetleme: 745 P
Sisteme ait farklı parametre tablolarının başlangıç konumlarına getirilebilmelerini sağlar.
Santralınızı kısmen veya tamamen yeniden programlamak istediğinizde bu özelliği kullanabilirsiniz.
ABONELERE İLİŞKİN PROGRAMLAR
Sistem Yetkilisi:
Bu kodla, sistemi programlama konumuna sokan, programlama kodlarını giren, bunları kaydeden ve programlama konumundan çıkışı gerçekleştiren sistem yetkilisinin değiştirilebilmesi sağlanır.
Program Kodu: 803 A
Sistemin programlanması sadece A numaralı abone tarafından yapılabilir.
Dış Hat Yetki Seviyesi: 887 A [9] P
Aramaların tipine göre aboneye görüşme izni verilip verilmeyeceğinin belirlenmesini sağlar. Program gece ve gündüz modlarında ayrı ayrı girilebileceğinden yetki seviyeleri de gece ve gündüz için farklı tanımlanabilir.
Abone PBX Grubu : 805 A B
Meşgul olan abonelere gelen çağrı otomatik olarak başka bir telefona düşer. Abonelerin birtakım özelliklerden yararlanabilmeleri için gruplar halinde tanımlanabilmelerini sağlar. PBX grubu adı verilen bu gruplara alınan aboneler aşağıdaki özelliklerden yararlanabilirler.
- Aynı PBX grubundaki aboneler birbirlerinin çalan telefonlarını PBX Gruptan Çağrı Yakalama özelliğiyle cevaplayabilirler.
- A ve B aboneleri aynı PBX grubundayken A abonesine çağrı geldiğinde meşgulse veya telefonu üç defa çalmasına rağmen cevap vermediyse çağrı B abonesine yönlendirilir.
- Aynı PBX grubu içindeki aboneler Paralel Çalma özelliğini aktifleyebilirler. Böylelikle telefonlarına bir dış çağrı geldiğinde bu çağrı abonenin PBX grubundaki ilk 4 telefonda da aynı anda çalacaktır.
Örnek : 112, 113, 114 numaralı aboneler aynı PBX gruba alınacağında;
805 112 113, 805 113 114, 805 114 112 programları girilmelidir.
Dış Hat Konuşma Süresi: 801 A 9 T
Dış aramalarda abonenin konuşabileceği sürenin kontrol edilebilmesini sağlar.
Paralel Operatör: 8085 A
Operatöre gelen çağrılarda operatör ile birlikte çalması istenen abonelerin paralel operatör olarak tanımlanmasını sağlar.
Dış Hat Açma/ Kapama: 89 D P C
Bir dış hattın servise açılmasını ya da kapanmasını, dış hat üzerinde geçerli olacak sinyalleşmenin belirlenmesini ve hatların Caller ID algılama durumlarının programlanmasını sağlar.
Dış Hat Kutup Değişikliği Algılama: 80222
Eğer telefon operatörü dış hatlarda kutup değişikliği özelliğini destekliyorsa, bu sinyalin algılanmasını sağlar.
Karel MS48S 6/34 Santral Programlama Kodları
Operatör ve Kullanıcı Özellikleri | Program Kodu |
Programlamaya giriş | 877777 |
Abone dış hat açma yetkisi | 887 – abone no – 3 |
Yetki ve program girişini çözme | 837 – üç haneli şifre – 3 |
Bekletmede Müzik / iptali | 8321 / 8320 |
Dış Hat Ses Seviyelerinin Ayarlanması | 855 dış hat 1 |
Dış Hatları otomatik açma | 827 |
Dış hatları servise açma / kapama | 89 dd 1/0 |
Gece Servisi / İptali | 879 / 878 |
Ortak Hafızaya Numara Girme | 834 00-99 |
Saat Ayarlama | 88 saat ( 88 17 00 gibi) |
Sistem Programlarını Tekrar Yüklemek | 744 |
Tarih ayarlamak | 833 Gün Yıl ( 833 01 01 17 gibi) |
Anons (genel/grup/abone) | 866 / 5 / aaa |
Çağrı Yakalama | 3 |
Çağrı Yakalama dahili hat | 82 dahili no |
Çağrı Yönlendirme / İptali | 85 – dahili no / iptali 85 |
Dış hattı dış hatta bağlamak | #4 dış hat no #6 |
Dış hattı seçerek alma | 701, 702, 703 |
Dış hattın sesini yükseltme | #55 |
Konferans (dış hat için) | #4 dışhat no #9 |
Konferans (iç hat / dış hat) | #5 aa # |
Şifre Girme | 836 şifre (3 haneli) |
Şifre değiştirme | 836 eski şifre yeni şifre |
Şifreyi aktif etme | 837 şifre 1 |
Karel Santral Kodları ve Programlama | Program Kodu |
Programlamaya giriş | 877777 |
Dış hat açma | 89 dd 1/0 |
Bekletme Süresini ayarlama | 8082 ss |
Çatalaltı Süresi Belirleme | 8099 tt |
Dahili çevir sesi değiştirme | 8022 0,1 |
Direk iç Aranamaz abone Robot | 807 dd 9 0/1 |
Dış Hat Ses Seviyelerinin Ayarlanması | 8025 dd 0/1 |
Dış Hat Eşit Yük Dağılımı | 8027 0,1 |
Dış Hat Konuşma Süresi | 801 dd 9 tt |
Faks Programı | 800 dd aa 002 |
# * Tuşlarının kullanımı ve iptali | 8071 aa 00 |
MF Telefon Direk Arar Arayamaz | 8088 1/0 |
Rölenin Çekili kalma süresi | 8094 tt |
Sistem tablolarının silinmesi | 8259 yada 7459 |
Dahili yetki verme | 887 aaa 03 |
Programlamadan Çıkış | 877778 |