KAREL MS26IP FİYATI – ÜCRETSİZ KURULUM VE PROGRAMLAMA DESTEĞİ
KAREL MS26IP
2 Dış Hat ve 6 Dahili Telefon Santrali
- IP dış hat ve IP aboneler
- Ses kayıt sistemi
- Otomatik karşılama ve sesli mesaj
- Sesli mesajların ve ses kayıtlarının e-posta ile gönderimi
- Arayanın numarasını veya ismini çağrı tanıyıcılı (Caller ID) telefondan görüntüleyebilme.
- En ucuz tarifeye yönlendirme (LCR)
- Net-CM raporlama yazılımı ile telefon trafiğinin ücret ve sürelerine ilişkin bilgilerin bilgisayar monitöründen takibi sayesinde, daha verimli ve ekonomik haberleşme (opsiyonel)
- Özel telefon seti ile santralın zengin özelliklerini tek bir tuşla kullanabilme (opsiyonel)
- Elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için akü bağlantısı sağlayabilme
- Kapı açma rölesi ve diyafon bağlantısı
KAREL MS26IP SANTRAL FİYATI
FİYAT | : | 278 $ (Kdv Dahil) |
---|---|---|
Kapasite | : | 2 dış hat ve 6 dahili kullanıcıya ek olarak 4 IP dış hat ve 24 IP abone |
Konsol Telefon | : | YOK |
Kapıda Ödeme | : | VAR |
Sipariş Hattı | : | 0850 244 1 451 / 0850 888 10 25 |
MS26IP Kullanım Özellikleri:
- İnternet olan her yerden, her an, santral abonesi olarak iş telefonunu kullanabilme
- Mekandan bağımsız haberleşme desteği ile hareket özgürlüğü ve verimlilik
- Iletişim maliyetlerinde tasarruf
- WebCM ile görüşme kayıtlarını görüntüleme, kayıt etme ve dinleme özelliği
- Karel Mobil uygulaması ile GSM telefonlardan santral abonesi olarak dahili numara ile görüşebilme
- Bilgisayara yüklenen yazılım tabanlı telefon ile internet üzerinden görüntülü iletişim, konferans ve mesajlaşma imkanı
- Abonelerin meşguliyet ve durum bilgisini görüntüleme,
- Anlık mesajlaşma desteği
- Tüm aboneler ve dış hatlar arasında görüntülü görüşme imkanı
- QoS desteği ile IP görüşmelerde yüksek ses kalitesi
- Karelport FrEN çözümü ile her türlü bilişim saldırısına karşı güvenli iletişim
- 100’ün üzerinde programlanabilir kullanım özelliği
- Özel telefon setleri ve standart telefonlarla uyumlu kullanım
- Otomatik faks yönlendirme
- Kapı açma rölesi
- Polarite değişikliğini ve ücretlendirme sinyalini algılama özelliği
- Uzaktan erişim ile sistem bakım ve yönetimi
Santralinizi pazaryeri gibi aracı sitelerden değil 20 yıllık deneyimle sadece santral hizmetleri veren satış sonrasında tam destek sağlayan firmamızdan almanızı öneririz. Karşınızda santral konusunda bilgili bir temsilci ve istediğiniz zaman uzaktan programlama yaparak ihtiyacınızı ücretsiz karşılayan bir teknisyen bulacağınızdan emin olabilirsiniz.
KAREL MS26IP SANTRAL AYARLARI
Karel MS26 IP santral programlama makalemizde bu santralın konfigrasyonu konusunda bilgiler paylaşıyoruz. MS26IP başlangıç ayarı olarak tek IP adresi vardır. Başlangıç IP Adresi
192.168.201.25:24001
Not: Alternatif olarak MS26IP’ nin IP dış hattına farklı bir IP adresi verilebilir. MS26IP santralinin kurulumunda ilk aşamada temel bazı IP parametrelerin programlanması gerekebilir. Santralin IP adresinin değiştirilmesi IP kanalların konfigürasyonu IP abone yaratılması MS26IP santralinin temel programlaması “Sistem Yöneticisi programı ve Web Arayüzünün” yanında bir de “sistem yöneticisi telefonundan” yapılabilir.
Karel MS26 IP Santral Portları
- Ses Portu : 6000 – 6200 UDP
- Sinyalleşme Portu: 5060 5070 UDP
- KNE programı kullandığı port: 14200-14203
- Sistem yöneticisi programının kullandığı port: 24001-25000
Karel MS26 IP Santral Robot Kaydı
Wincsp programı ile ssh üzerinden bağlanıp ilgili ses dosyasının ilgili klasöre atılmasıyla gerçekleştirilir. Bunun için winscp programını açıp santral ip sini yazdıktan sonra 21 ya 2322 portuyla santrale ftp bağlantısı yapılır. Winscp programında protokol olarak SCP seçilir ve bağlantının gerçekleşmesi için santralin web arayüzünden ssh seçilmesi gerekir.
Ssh bağlantısı yapıldktan sonra ses dosyalarının bulunduğu klasör açılır ve yeni ses kayıt dosyası eski kaydın üzerine yazılır. Robot için kaydedilcek ses formatı wav A-law, 8000Hz, 64Kbps, mono olmalıdır.
Karel MS26IP Santral Kurulumu Ve Bağlantı Şeması
Karel MS26IP santral fiyatı en uygun olarak sitemizde bulunmaktadır. Satın aldıktan sonra programlama işlemini de bu sayfadan yapabilirsiniz. Karel MS26IP santral fiyatı önemli bir etkendir fakat satış sonrası teknik destek daha önemlidir. Karel MS26IP santral kurulum ve bağlantı şeması bu yazımızda buna değineceğiz. MS26IP 2 harici / 6 dahili abone kapasiteli tam elektronik bir telefon santralıdır. Montajın yapıldığı oda temiz, tozsuz olmalı ve sistem doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Santralı duvara monte edebilmek için, santralın ön kapağından ve ana kartının çıkarılması gerekir. Ön kapağı açabilmek için her iki yanında bulunan mandallara bastırarak ön kapağı arka kapaktan ayırmak gereklidir. Kartı çıkarmak için alt kenardan kartı tutan mandala bastırmak ve kartı kendinize doğru çekerek santral kutusundan ayırmak yeterlidir.
Karel MS26IP Santral Şablonu
Montaj şablonu yardımı ile santralın duvardaki yeri belirlenir ve vida yerleri işaretlenir. Adaptörün takılabilmesi için 2 metre yakında bir priz bulunmalıdır. Santralın alt kenarının, yerden 150cm yükseklikte olması tavsiye edilir. Duvarda işaretlenen noktalara, verilen dübeller kaydırılmadan takıılır (şekil-3/a) ve vidalar, başları 7mm dışarıda kalacak şekilde vidalanır (vida başlarının yüksekliği, montaj şablonunun kenarı ile kontrol edilebilir).
Üstteki vida; santralın arka kapağındaki üst vida yuvasına geçecek şekilde takılıp (şekil-4) santral aşağıya doğru çekilir. Bu sırada arka kapağın alt kenarı yukarı kaldırılarak diğer vidanın kutunun hareketine engel olması önlenir. Üst vida, en üst noktaya geldiğinde alttaki vida yuvasına alt kapağın hafifçe sağa döndürülmesi ile takılır (şekil-6). Santralın yere göre dik konuma gelmesi, alt kapak sağa-sola kaydıralarak ayarlanır ve alt vida sıkıştırılarak santral duvara sabitlenir.
Daha sonra kart, çıkartıldığı şekilde yerine takılır. Mandalın, kartın üzerine bastırınca “klik” sesini duyarak emin olmak gerekir. Tesisat ve ek birimlerin bağlantıları yapıldıktan sonra santral kapağı takılır.
Tesisat Bağlantıları
Santralınızın iç ve dış hat tesisat bağlantıları devre kartının alt kısmındaki sıkıştırmalı tip konnektörlerle yapılır. Her dış ve iç hat bağlantısı için bir çift kablo (toprak bağlantısı kullanılmaz) gerekmektedir. Tesisatın telefona özel kablolardan oluşması, elektrik v.s kablolarının kullanılmaması önemlidir. (Bağlantı konumları sayfa 29’daki şekilde gösterilmiştir.)
MS26IP santral kurulumu ve bağlantı şeması bu şekildedir. Santral kurulumu bilgi birikimi ve tecrübe isteyen bir iştir.Santralın yetkisiz ve işin ehli olmayan kişiler tarafından kurulumu veya müdahalede bulunulması cihazınızın garanti kapsamı kalmasına yol açabilir. MS26IPsantral kurulumu için oldukça uygun fiyat tarifemiz vardır bu hususta profesyonel destek almak isterseniz karel santral servisi olan ve yıllardır alanında hizmet vererek uzmanlaşmış olan firmamızı arayabilirsiniz. Bunun dışında santral kurulduktan ve kablo bağlantıları yapıldıktan sonra gerekli programlamaların yapılması gerekmektedir. Sitemizde MS26IP santral programlama ile ilgili dökümanlara ulaşıp bunu kendiniz yapabilirsiniz. Daha fazla destek için lütfen yetkili servisimizle iletişime geçiniz.
Karel MS26IP Santral Programlama Kodları
Karel MS26IP santral programlama kodları kılavuzun da programlara ait açıklamalar sabit bir formatta verilmiştir: Başlık Satırı: Programın adı verilmiştir. Bu kısımda bazı santralların programı desteklemediğinden de bahsedilmiştir ve adı geçen santral için bu program yoktur. Tanımlama: Programın kısa açıklaması verilmiştir. Bazı programlarda bu bölüm, gerekli açıklamalar ve parametre tanımların içinde verildiği için atlanmıştır.
NUMARALAMA PLANI
Karel MS26IP santral fabrika çıkışı olarak, kapasite yapılarına ve özelliklerine göre değişen farklı numaralandırma planlarına sahiptirler. Bu farklılıklara göre, aşağıdaki tablodan hangi santralın nasıl bir numaralandırma planına sahip olduğu görülebilir. Programlama esnasında bir abone veya dış hat numarasının belirtilmesine ihtiyaç duyulduğunda o abone veya dış hat numarasının en son değerini girmek gereklidir.
Programlama Konumuna Giriş:
877777
Karel MS26IP santral programlama konumuna almak için sistem yetkilisi telefonundan bu kodun çevrilmesi şarttır. Aksi halde, santral çevrilen program kodlarını kabul etmeyecek ve programcıya hata tonu verecektir.
Programlama Konumundan Çıkış:
877778
Santralın programlanması bittikten ve de tüm yapılan değişiklikler hafızaya kaydedildikten sonra santral mutlaka programlama konumundan çıkarılmalıdır. Bu kod tuşlanmadığı takdirde, bir süre sınırlaması olmadığından sistem sürekli programlama modunda kalacaktır.
Program Girişi:
Programlama konumuna alınan santralda programcı 1 dakika süreyle hiçbir program kodu girmezse santral otomatik olarak programlama konumundan çıkacaktır. Bu durumda santral tekrar programlama konumuna alınmalı, varsa ek programlar girilmeli ve daha sonra kodla programlama konumundan çıkılmalıdır. Bu sıra takip edilmez ise santralda parametre kayıpları söz konusu olabilir. Program girişinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, parametre girişlerinde parametreleri doğru uzunlukta girmektir. Aksi takdirde program etkili olamayacağı gibi bazı durumlarda da yanlış giriş yapılmış olabilir; bu da sistemin istenilen şekilde çalışmamasına sebep olur.
ABONELERE İLİŞKİN PROGRAMLAR
Sistem Yetkilisi:
Bu kodla, sistemi programlama konumuna sokan, programlama kodlarını giren, bunları kaydeden ve programlama konumundan çıkışı gerçekleştiren sistem yetkilisinin değiştirilebilmesi sağlanır.
Program Kodu: 803 A
Sistemin programlanması sadece A numaralı abone tarafından yapılabilir.
Dış Hat Yetki Seviyesi: 887 A [9] P
Aramaların tipine göre aboneye görüşme izni verilip verilmeyeceğinin belirlenmesini sağlar. Program gece ve gündüz modlarında ayrı ayrı girilebileceğinden yetki seviyeleri de gece ve gündüz için farklı tanımlanabilir.
Abone PBX Grubu : 805 A B
Meşgul olan abonelere gelen çağrı otomatik olarak başka bir telefona düşer. Abonelerin birtakım özelliklerden yararlanabilmeleri için gruplar halinde tanımlanabilmelerini sağlar. PBX grubu adı verilen bu gruplara alınan aboneler aşağıdaki özelliklerden yararlanabilirler.
- Aynı PBX grubundaki aboneler birbirlerinin çalan telefonlarını PBX Gruptan Çağrı Yakalama özelliğiyle cevaplayabilirler.
- A ve B aboneleri aynı PBX grubundayken A abonesine çağrı geldiğinde meşgulse veya telefonu üç defa çalmasına rağmen cevap vermediyse çağrı B abonesine yönlendirilir.
- Aynı PBX grubu içindeki aboneler Paralel Çalma özelliğini aktifleyebilirler. Böylelikle telefonlarına bir dış çağrı geldiğinde bu çağrı abonenin PBX grubundaki ilk 4 telefonda da aynı anda çalacaktır.
Örnek : 112, 113, 114 numaralı aboneler aynı PBX gruba alınacağında;
805 112 113, 805 113 114, 805 114 112 programları girilmelidir.
Dış Hat Konuşma Süresi: 801 A 9 T
Dış aramalarda abonenin konuşabileceği sürenin kontrol edilebilmesini sağlar.
Paralel Operatör: 8085 A
Operatöre gelen çağrılarda operatör ile birlikte çalması istenen abonelerin paralel operatör olarak tanımlanmasını sağlar.
Dış Hat Açma/ Kapama: 89 D P C
Bir dış hattın servise açılmasını ya da kapanmasını, dış hat üzerinde geçerli olacak sinyalleşmenin belirlenmesini ve hatların Caller ID algılama durumlarının programlanmasını sağlar.
Dış Hat Kutup Değişikliği Algılama: 80222
Eğer telefon operatörü dış hatlarda kutup değişikliği özelliğini destekliyorsa, bu sinyalin algılanmasını sağlar.
Karel MS26IP Santral Kodları
Operatör ve Kullanıcı Özellikleri | Program Kodu |
Programlamaya giriş | 877777 |
Abone dış hat açma yetkisi | 887 – abone no – 3 |
Yetki ve program girişini çözme | 837 – üç haneli şifre – 3 |
Bekletmede Müzik / iptali | 8321 / 8320 |
Dış Hat Ses Seviyelerinin Ayarlanması | 855 dış hat 1 |
Dış Hatları otomatik açma | 827 |
Dış hatları servise açma / kapama | 89 dd 1/0 |
Gece Servisi / İptali | 879 / 878 |
Ortak Hafızaya Numara Girme | 834 00-99 |
Saat Ayarlama | 88 saat |
Sistem Programlarını Tekrar Yüklemek | 744 |
Tarih ayarlamak | 833 Gün Yıl |
Anons (genel/grup/abone) | 866 / 5 / aaa |
Çağrı Yakalama | 3 |
Çağrı Yakalama dahili hat | 82 dahili no |
Çağrı Yönlendirme / İptali | 85 – dahili no / iptali 85 |
Dış hattı dış hatta bağlamak | #4 dış hat no #6 |
Dış hattı seçerek alma | 701, 702, 703 |
Dış hattın sesini yükseltme | #55 |
Konferans (dış hat için) | #4 dışhat no #9 |
Konferans (iç hat / dış hat) | #5 aa # |
Şifre Girme | 836 şifre (3 haneli) |
Şifre değiştirme | 836 eski şifre yeni şifre |
Şifreyi aktif etme | 837 şifre 1 |
Karel Santral Kodları ve Programlama | Program Kodu |
Programlamaya giriş | 877777 |
Dış hat açma | 89 dd 1/0 |
Bekletme Süresini ayarlama | 8082 ss |
Çatalaltı Süresi Belirleme | 8099 tt |
Dahili çevir sesi değiştirme | 8022 0,1 |
Direk iç Aranamaz abone Robot | 807 dd 9 0/1 |
Dış Hat Ses Seviyelerinin Ayarlanması | 8025 dd 0/1 |
Dış Hat Eşit Yük Dağılımı | 8027 0,1 |
Dış Hat Konuşma Süresi | 801 dd 9 tt |
Faks Programı | 800 dd aa 002 |
# * Tuşlarının kullanımı ve iptali | 8071 aa 00 |
MF Telefon Direk Arar Arayamaz | 8088 1/0 |
Rölenin Çekili kalma süresi | 8094 tt |
Sistem tablolarının silinmesi | 8259 |
Dahili yetki verme | 887 aaa 03 |